piątek, 26 kwietnia 2024
Miło Cię widzieć!

Produkty, dzięki którym wygrasz z cellulitem!

celluliteCo jeść, aby uniknąć pomarańczowej skórki?

Niewiele jest kobiet na świecie, które nie mają, bądź nigdy nie miały problemu z cellulitem.

Jest wiele przyczyn, które powodują, że na naszym ciele pojawia się tzw. pomarańczowa skórka.

Siedzący tryb życia, otyłość, niewłaściwa dieta, antykoncepcja czy uwarunkowania genetyczne to silne bodźce, przez które powstaje cellulit.

Jak z nim walczyć? Bardzo istotna jest odpowiednia dieta. Należy wprowadzić do naszego menu produkty bogate w witaminę C i błonnik.

Pomaga to oczyścić i odwodnić organizm. Ważne jest by całkowicie odrzucić słodycze oraz rzeczy tłuste i smażone.

Możemy znaleźć w tym co jemy sojuszników, którzy pomogą wygrać walkę z cellulitem.

 

Zielona herbata

Zawiera ona teobrominę, która przyspiesza metabolizm i uwalnia zmagazynowane w naszym organizmie tłuszcze.

Ma w składzie także potas i cynk, który bardzo dobrze wpływa na skórę.

Aby efekty były widoczne, należy pić 3 filiżanki herbaty dziennie.

 

Produkty pełnoziarniste

Są one źródłem błonnika, który pozytywnie wpływa na pracę jelit.

Zawierają antyoksydanty, które skutecznie walczą z cellulitem. O jakich produktach mowa?

Ciemne pieczywo, otręby, płatki owsiane, grube kasze, brązowy ryż czy makaron powinny na stałe zagościć w naszej diecie.

 

Brokuły

Niewielu wie, że brokuły mają kwas liponowy, który jest niezwykle skuteczny w boju o świetny wygląd naszej skóry.

Zapobiega on trawieniu kolagenu w skórze, przez który powstaje cellulit.

To warzywo jest bogate w witaminę C, która odbuduje kolagen a to z kolei redukuje pomarańczową skórkę.

 

Buraki

Dla większości będzie to wielkie zdziwienie, ale buraki mają wręcz zbawienny wpływ na naszą skórę.

Likopten nie tylko stymuluje krążenie, ale także nie pozwala na zatrzymywanie się wody w organizmie.

Tak samo działają potas i witamina E, którą w czerwonych warzywach możemy znaleźć.

Sok z surowych buraków pozwolą oczyścić nasz organizm i przy okazji zredukujemy cholesterol.

 

Jajka

Są one źródłem witamin i minerałów, które wpływają na detoksykację organizmu.

Lecytyna, która się w nich znajduje, odbudowuje ścianki komórek skóry.

Nie wolno jednak jeść jajek częściej, niż dwa razy w tygodniu.

 

Źródło: http://www.celebryci.com.pl/

Oceń ten artykuł
(5 głosów)